www.jdemenaryby.cz

Porcování kapra

Připravit jednotlivé porce kapra před vlastní kuchyňskou úpravou kapra nepatří k nejjednodušším úkolům a vyžaduje jistou míru zručnosti. Pokud potřebujete radu či inspiraci, jak co nejsnadněji a efektivně provést porcování kapra, nabízíme vám osvědčený postup známého kuchaře Petra Stupky, který doporučuje jednotlivé porce připravit z příčně nakrájených podkov.

Postup při porcování kapra

Nejprve uřízněte hlavu ryby, a to hned za skřelemi včetně prsních ploutví. Následně veďte příčné řezy, kterými trup kapra rozdělíte na podkovy. Z jednotlivých podkov pak již relativně snadno odstraníte ploutve a přilehlé kosti. Takto získané podkovy můžete využít k vlastní kuchyňské úpravě, nebo z každé podkovy dalším postupem získáte dvě porce kapra, které navíc můžete zbavit páteře a žeber.

Video  – návod na porcování kapra

Zpracování živé ryby

Na portále Třeboňský kapr najdete také podrobný postup včetně videoukázky na zpracování živého kapra (zabití a kuchaní kapra).

Článek Porcování kapra zařazen do rubriky Třeboňský kapr .

Vložit komentář

 

Rybaření na rybnících

Specifikem Třeboňska je možnost rybaření na rybnících Rybářství Třeboň a.s.

Ukázky z fotoblogu

Rybářské závody na Rybníce Svět

Kpaři při výlovu rybníka Svět.

Kaprařina na třeboňských rybnících.

Štika

Náš tip

Penzion Třeboň partner pro ubytování v Třeboni.


Dovolená s rybařením na chatách a chalupách od DDS TOUR.


Rybaření a rybářské potřeby v regionálním katalogu služeb a subjektů Třeboň INFO.CZ.

Hlavní menu

Třeboňský kapr

Grilování kapra

Kapří maso se výborně hodí i ke grilování. Inspirujte se recepty na grilování kapra.

Ryby na Třeboňsku

Nejčastějším úlovkem rybářů je Třeboňský kapr. K dalším loveným rybám patří štika, sumec, candát, lín, amur.

Ubytování na Třeboňsku

Hledáte ubytování pro Vaší rybářskou dovolenou na Třeboňsku? Využijte služeb turistického portálu Třeboňsko.cz.